Categoriearchief: Inspiratie

Moderne designradiatoren passend bij uw design

Veel mensen hebben een grote hekel aan de klassieke radiatoren in hun woning, wat niet geheel onterecht is. De witte, vaak enigszins verkleurde radiatoren passen niet meer thuis in een modern en stijlvol ingerichte woning. Heeft u zelf ook klassieke radiatoren die u op de een of andere manier zou willen wegwerken in uw interieur? Dit kan met zogenaamde designradiatoren, die aansluiten bij uw interieur. Wanneer u bijvoorbeeld een erg modern ingerichte woning heeft, kunt u kiezen voor strakke en moderne designradiatoren in een vaste kleur. Dergelijke designradiatoren komen in verschillende modellen en kleuren voor, waarbij u in de sommige gevallen de hulp van een loodgieter nodig heeft voor het plaatsen van de designradiatoren.

Volgens een loodgieter uit Groningen winnen designradiatoren flink aan populariteit, mede door het feit dat veel mensen zo’n afkeer hebben tegen de klassieke radiatoren in woningen. Ook kiezen mensen steeds vaker voor een vloerverwarming, waarbij de warmte gelijkmatiger verdeeld wordt over de ruimtes en u daarbij helemaal geen radiator meer in uw woning nodig heeft. Deze zit immers onder uw vloer!

Verschillende soorten designradiatoren

Naast de verschillende modellen designradiatoren, worden deze radiatoren in verschillende soorten aangeboden. Zo kunt u kiezen voor een speciaal kliksysteem, waarmee u een soort kap over uw huidige radiator heen klikt. Dit werkt met een paar magneetjes, die vaak standaard bij de kap worden meegeleverd. Klik de magneetjes op uw huidige radiator en plaats hier vervolgens de kap tegenaan. Zo heeft u binnen een korte tijd uw eigen radiator vervangen voor een designradiator.

Ook kunt u uw huidige radiatoren weg laten halen en in hun geheel laten vervangen voor een designradiator. Kies bijvoorbeeld een designradiator in de badkamer, waarover u uw handdoeken kunt hangen. Of kies ook in uw woon- en slaapkamer voor een nieuwe design radiator, welke zowel in een klassiek als een modern interieur passen.

Designradiatoren laten installeren

Het plaatsen van designradiatoren kunt u het beste laten doen door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Om complicaties in een later stadium te voorkomen wilt u dat de radiator op een correcte wijze op uw leidingen wordt aangesloten. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na het plaatsen van de nieuwe radiatoren in uw woning al te maken krijgt met een lekkage.

Heeft u vragen over het aansluiten van designradiatoren? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die u heeft bij het plaatsen van dergelijke radiatoren? Een loodgieter kan u hier meer over vertellen.

Pin It

Reis door de tijd: Evolutie van hotelinterieur en techniek in Nederland

Hotelketen AccorHotels lanceerde, in samenwerking met Lobke Elbers (industry expert hospitality & travel) en Patrick Kooiman (interior design stylist en schrijver op Interiorator), een interactieve tijdlijn van de afgelopen eeuw van hotelkamers. Het spectaculaire pronkstuk? Hotelroom 2030, met de nieuwste technische snufjes. Benieuwd naar de hotelkamer van de toekomst? Lees dan snel verder!

1910 versus 2030

Vakantievierders en professionals op zakenreis willen allemaal hetzelfde van hun hotelkamer: Ontspanning, sfeer, luxe. In de toekomst verwacht de hotelgast meer. Niet alleen een fijne plek om te genieten van welverdiende rust, maar gepersonaliseerde en naadloze service. Van inchecken, verblijven tot uitchecken. Hierdoor zijn hotelkamers in de loop der jaren veel veranderd. Niet alleen om altijd te verrassen met een gastvrij modern interieur, maar ook door de service te kunnen bieden. Van de eerste telefoons en koffiezetapparaten op de kamer, naar flinterdunne televisies, gratis WIFI en in de toekomst misschien wel een augmented reality omgeving.

Een blik op de toekomst..

Volgens de industry experts die meewerkten aan deze timeline wordt iedere bestemming een unieke ervaring. Dit komt omdat de bestemming belangrijker wordt. Niet alleen door technologie zoals displaymenu’s in ramen en spiegels, maar ook door een mix van lokale kunst en antieke meubels gemixt met een modern interieur.

Welke stijlen uit de tijdlijn herken je feilloos? En in welke hotelkamer zou jij graag een nachtje doorbrengen? Maak de reis door de tijd, duik in het verleden en de toekomst van hotelkamers.

Pin It

Handige tips voor een mooi vintage & retro interieur

Meubilair in een vintage en retro stijl: herinneringen aan en associatie met de periode van groene ribstoffen bankstellen, oranje bollenlampen, immense buffetkasten in zwart houtfineer en servies met oranje bloemenpatronen. De aanblik van al dit moois bezorgt menig 30-plusser spontaan melancholische gevoelens.

In de huidige interieurtrends zien we enorm veel retro-invloeden. Bij Home Inspirations Interieurverhuur zijn we ook erg enthousiast over deze trend en we zetten de stijl graag in bij het samenstellen van een woninginrichting. Hoe zorg je nu zelf dat je een smaakvol en gezellig interieur neerzet? Een aantal tips om je op weg te helpen:

Kleurgebruik
Gebruik kleuren die elkaar versterken: pas dit toe op zowel je wanden als in je accessoires. Koop eerst je accessoires en meubilair (als je dit toch al van plan was) en pas daarna je muurverf. De keuze in verfkleuren is enorm en dit maakt het een stuk makkelijker om een goede match te maken.

Twee goede kleurcombinaties zijn voorbeeld okergeel en grijs, aangevuld met zwart (ook mooi: zwart/witte grafische patronen) en koperkleur. Zorg voor 1 of 2 hoofdkleuren en houd de rest van je kleurgebruik rustig. Extra mooi: een bepaalde kleur in verschillende tinten terug laten komen. Dit is absoluut niet saai, het zorgt juist voor een fluïde en uitgebalanceerd geheel.

Mix and match
Koper is nog steeds erg gewild. Niet voor niets: deze metaalkleur geeft warmte en een luxe gevoel, met een mooi retro-effect op de koop toe. Salontafeltjes in een kopervariant kun je super combineren met elkaar in verschillende vormen en maten.

Subtiel terugkerende details
Houten poten van je bankstel terug laten komen in de pootjes van een vloerlamp, het koperen tafelblad van een salontafeltje dat terugkomt in de print op een kussen: het draagt allemaal bij aan een mooie samenhang van je woninginrichting

Met bovenstaande tips kun je een bijna eindeloze variatie toepassen, zonder vast te zitten aan een standaard meubelprogramma. Zo creëer je zelf een unieke stijl waar jij je prettig bij voelt.

Tot slot
Echte retro-items: ze kunnen je interieur maken of kraken. Pas 1, maximaal 2 van dit soort eyecatchers toe en je kunt een fantastisch effect bereiken! Houd het subtiel: je wilt tenslotte niet dat je huis oogt als een kringloopwinkel.

Vind je het leuk om meer te zien? Neem een kijkje op de website van Home Inspirations Interieurverhuur om inspiratie op te doen.

Bron: Home Inspirations Interieurverhuur

Pin It

Zelf je droominterieur ontwerpen met online tools

Wanneer je een kamer gaat (her)inrichten, is het soms moeilijk om in te schatten hoe het eindresultaat er zal uitzien. Gaan die kleuren wel bij elkaar passen? Kies ik best voor een hoeksalon of een sofa met een lounge chair? Aan vragen en dilemma’s is er geen gebrek.

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerhande tools om het ontwerpen van een interieur makkelijker te maken, zoals de 3D Homeplanner. Hiermee ontwerp je in enkele muisklikken de woning van jouw dromen. Teken een plattegrond, sleep meubelen uit de catalogus in het ontwerp en maak tenslotte een HD-render van je creatie.

Wat deze tools zo handig maakt, is dat je op voorhand bepaalde opstellingen en combinaties kan testen. Je krijgt reeds een glimp van het eindresultaat, zonder dat er iets is gebeurt. Dit is dus de ideale voorbereiding om jouw interieur aan te pakken, omdat je veel gerichter kan gaan shoppen. Zoals het spreekwoord zegt: goed begonnen is half gewonnen!

Pin It

Casa Cavia Restaurant by KallosTurin Architects

Bron: Internationale interieur ideeën

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -1

The recently opened Casa Cavia in the Palermo Chico neighborhood of Buenos Aires is an enchanting fusion of sights, sounds, tastes and eras.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -2

Now operating as a brand new assembly of a restaurant, publishing house, bookstore, flower shop and perfumery, Casa Cavia is housed in what was known as the Bollini Roca residence, designed in the gilded age of the 1920s as a personal gift to the owner’s wife by the Spanish-born architect and artist Alejandro Christophersen of Norwegian parentage.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -3

The founder and creator of the Casa Cavia concept, Guadalupe Garcia Mosqueda with book publisher Ana Mosqueda asked London and San Francisco-based KallosTurin Architects to restore and transform the residence into a modern cultural center, yet retain the essence of the historical building.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -4

The architects retained the room proportions and numerous details but they also included modern elements throughout. The material palette includes white and green marble, brass, antique mirror, leather and terrazzo flooring – all inspired by the city’s cafes of the 1920’s and 1930’s.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -5

Our eyes are drawn to the golden details, the arches and rounded shapes, the muted green seating and, of course, the flying books in the ceiling.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -6

Our favorite section is the elegantly proportioned inner garden-courtyard with its small pool. It forces us to grieve the lack of such elements in today’s urban planning. Where, indeed, are the lovely urban inner courtyards of today that don’t feel like shopping mall food courts?

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -7

Ana Mosqueda’s Ampersand Publishing is the inspiration and anchor of Casa Cavia. It produces books but is also a center to exchange ideas, recalling the publishers of Europe and Americas at the beginning of the 20th century. There is a hall for classes, conferences and book presentations along with a library focused on the history of books and written culture.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -8

Guadalupe Garcia Mosqueda has drawn in the best new Argentine talent to create and host the various parts of the concept that aims to showcase the best of Buenos Aires while promoting architecture, gastronomy, design, literature and art.

For the perfumery she brought in Julian Bedel, “the nose of Argentina” to offer the fragrances of Fueguia 1833 perfumes. Casa Cavia’s signature scent will be Biblioteca De Babel, named after a short story by Jorge Luis Borges about an enormous library of interlocking rooms housing a vast collection of books.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -9

Costume designer and art director Silvana Grosso creates amazing floral impressions Casa Cavia’s flower shop Flores Pasión while Próspero Velazco presides over the pâtisserie and revives the neighbourhood tradition of high tea.

Pablo Massey, a protégé of Argentina’s top culinary star, Francis Mallmann, helms Casa Cavia’s restaurant, La Cocina.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -10

We believe – and hope – that these kinds of charming yet also extremely functional and useful “unrelated fusions” of various activities and offerings are one trend that is growing around the world. The fact that Casa Cavia, in addition to providing a fertile mixture, also restores and repurposes an important building makes this project that much more fabulous.

Casa-Cavia-Restaurant-by-KallosTurin-Architects -11

Source : KallosTurin Architects

Tags: , , ,

Pin It