Tien ideeën voor een verbouwing/renovatie

De BTW verlaging die ingaat vanaf 1 maart 2013 geeft bewoners een extra mogelijkheid om hun woning te verbeteren. In mijn vorige artikel heb ik hier meer over geschreven. Hieronder tref je de 10 beloofde ideeën voor een verbouwing.

1. Zolder verbouwen tot werkkamer. Pak een dakrenovatie op en richt de ruimte in als werkkamer. Ideaal voor een zelfstandig professional of voor studerende kinderen.

2. Neem dubbelglas. Dubbelglas uit de jaren ‘80 heeft niet dezelfde isolerende waarde als het glas van tegenwoordig. Je kunt hierbij ook kiezen voor hoog rendementglas (HR-glas). Het verschil tussen normaal dubbel glas en HR-glas is een dunne metaallaag dat in de spouwzijde aan de binnenkant zit. Hierdoor komt er wel zonlicht en warmte binnen, maar dit kan er niet uit.

3. Keuken vernieuwen. Sanitair en keukens vallen onder de definitie van een renovatie, dus ook je keuken kun je een jaar lang tegen 6% btw in plaats van 21% btw laten vervangen!

4. Badkamer vernieuwen. En neem dan direct goede verlichting. Zonder tegenlicht, slagschaduw of een sfeerloze matte ruimte. Volgende maand meer hierover.

5. Lege kantoorpanden ombouwen tot woonruimte. Dit wordt aantrekkelijker gemaakt om te doen, volgens de eerste berichten. We houden je op deze website op de hoogte.

6. Ventilatierenovatie. Klemmende deuren? Waarschijnlijk heb je een houten deur die gevoelig is voor vocht. Laat niet alleen de deur schaven, maar onderzoek de vochthuishouding, de ventilatie, de verwarming en de staat van je ramen en deuren.

7. Vloerverwarming. Geeft een aangenaam effect als het goed geïsoleerd wordt.

8. Pimp je betonnen woning. Je kunt het geluid, de isolatie en de verlichting verbeteren in een betonnen woning met een vaste trap. Zet dan over de wangen van de trap een voorzetwand van gips. In deze spouw kun je isolatie aanbrengen. Je hebt tevens de mogelijkheid om inbouwverlichting mee te nemen en bovenal … je trap krijgt een hypermoderne, minimalistische uitstraling door het wegvallen van de wangen.

9. Neem een dakkapel. Bij dakisolatie kun je direct een dakkapel plaatsen. Zorg hierbij voor het juiste effect in de ruimte. Misschien kun je een grotere badkamer nemen, of wordt een extra werk/slaapkamer mogelijk. Of misschien eindelijk toch die inloopkast?

10. Ziek kantoorpand beter maken. Denk voor je kantoorpand eens aan het onder handen nemen van de isolatie, akoestiek, verlichting, luchtkwaliteit … Dit alles wordt door vele mensen ten minste 40 uur per week gebruikt. Je kunt het welzijn van je medewerkers sterk verbeteren door ze te laten rondlopen in een pand met de juiste temperatuur en ventilatie, weinig tot geen geluidsoverlast, en een verlichting die oppept in plaats van vermoeit.

Heb jij ook een idee, deel het met ons en geef hieronder aan welke mogelijkheden jij ziet.

Edwin de Kuiper
www.stijlapart.nl

PS. Samen aan de slag? Mail mij.

 

Pin It

1 gedachte op “Tien ideeën voor een verbouwing/renovatie

  1. Ivan

    De eerste tip over dakrenovatie hebben wij ter harte genomen. De renovatie ging gepaard met een uitgebreide en zo duurzaam mogelijke isolatie. Zo gingen de stookkosten merkbaar omlaag en hadden we er twee kamers bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *